Köszöntjük a Kisteleki Rózsaliget Kollégium honlapján!
Előzmények és jelen Dokumentumok Közzétételi lista Szolgáltatások Intézményvezetői
pályázat

Az 1953-ban alapított gimnázium 1963 szeptemberében új épületbe költözött. Helyén lehetőség nyílt diákotthon létrehozására. Így az eddig bejárásra kényszerülő környékbeli tanulók mentesültek a napi utazás alól, szüleik az utazási költségek megfizetésétől.

1975. augusztus 20-án adták át a gimnázium melletti telken épült, 150 kollégista elhelyezését biztosító, új kollégium épületét. Kezdetben – amolyan kerületi diákotthonként- a középiskolások mellett általános iskolásoknak is otthont adott. Ez a funkciója azonban a Szegeden felépült megyei diákotthon átadásával megszűnt. Eddigi történetében 1976-ban volt a legtöbb lakója (196 fő) a Mórahalomról átköltöztetett postaforgalmi szakközépiskola kényszerű elhelyezése miatt.

1977-ig önálló intézményként működött, majd a középiskolával közös igazgatással 2000 augusztusáig. Kistelek Város Képviselőtestületének határozata nyomán 2000. augusztus 3-tól részben önálló intézmény. Ettől az időponttól – az előírások figyelembevételével- az elhelyezhető tanulók száma 80-ra módosult, és ekkortól viseli a Rózsaliget Kollégium nevet.

2006. július 1-től a kollégium is a Térségi Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény tagintézményeként működött tovább.

2013. évtől ismét változott az intézmény - szerkezet, a kollégium önálló intézményeként működik tovább.  Az intézmény fenntartója a továbbiakban a KLIK Kisteleki Tankerülete, működtetője továbbra is Kistelek Város Önkormányzata.

2016. szeptember 1-től intézményünk a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium tagintézményeként – Kisteleki Általános Iskola és Kollégium Rózsaliget Kollégiuma néven működik tovább.